Echtscheiding

Echtscheiding

Je denkt aan scheiden. Je krijgt er slapeloze nachten van. Allerlei vragen komen op je af. Doe je er wel goed aan? Hoe ga je het vertellen ? Waar kun je naar toe voor hulp? Wat kun je verwachten ?

Hoe teleurgesteld, boos of verdrietig je ook bent, bedenk dat echtscheidng niet meer is dan het maken van afspraken met je partner. Je bespreekt hoe je de bezittingen en de financiën verdeelt, hoe je eventuele alimentatie vaststelt en pensioenregeling regelt. Dat leg je vast in een convenant.

Als er kinderen in betrokken zijn moet je bekijken hoe je de opvoeding en de verzorging deelt en hoe je het contact van elke ouder met de kinderen organiseert.  Dat leg je vast in een ouderschapsplan.

Natuurlijk is dat vreselijk ingrijpend. Juist daarom moet je het voor jezelf zo opgeruimd en overzichtelijk mogelijk houden.

Probeer de scheiding zo snel mogelijk te regelen zodat je weer verder kunt met je leven. Soms is het daarbij beter om te geven dan te nemen.

Ga je op je strepen staan en probeer je het onderste uit de kan te halen? Bereid je dan voor op een slepende procedure die veel tijd, geld en energie gaat kosten. dat is schadelijk voor iedereen met name voor de kinderen.

Bedenk ook dat bij een echtscheidng je hele netwerk is betrokken, van familie, vrienden en kennissen. Ook die relaties komen onder druk te staan, zeker bij een langdurige (v)echtscheiding.

Probeer in belang van de kinderen het samen op te lossen.
Ben je bereid om samen de zaken te regelen: klik hier om mij te e-mailen